GÜNCELLENDİ! -UPDATED! Yeterlik Sınavı ve Muafiyet Duyurusu - To the Attention of Foreign Students!

DGS, Ek yerleştirme, FÜYOS (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) ile Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimine tabi bölümlere yerleşen öğrenciler ve geçen yılın Makine Mühendisliği öğrencileri için yapılacak Yeterlik/Muafiyet Sınavı detayları aşağıdaki gibidir:

Sınav Tarihi: 23 Ekim 2020

Sınav Saati: 09:00

Sınav Tipi: Uzaktan Görüntülü Sınav (Online)

Kullanılacak platform: https://ue.firat.edu.tr/

Sınav hakkında detaylı bilgi ve uyarılar için buraya tıklayınız.

Click here for detailed information and warnings about the exam.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programına tabi bölümlere kayıt yaptıran ve muaf olmak isteyen öğrenciler;

• Son 3 yıl içerisinde bir Yükseköğretim kurumunda Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyup başarılı olduğunu,
  • En az son 3 yıl öğretim dili olarak belirlenen dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede o ülke vatandaşlarının devam ettiği orta öğretim kurumlarında eğitim görüp eğitimini tamamladığını,
  • Son 3 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 70 puan aldığını,

gösteren belge ile muaf olmak istediklerine dair bir dilekçe yazarak 20 Ekim 2020 saat 12:00’a kadar Yabancı Diller Bölümü Bölüm Başkanlığı’na fskurt@firat.edu.tr eposta adresinden ulaşmaları gerekmektedir (daha önce başvuranların göndermesine gerek yoktur). Öğrencinin muafiyet şartını sağladığını gösterir belgeyi e-postaya eklemeyen ve/veya belirtilen tarihe kadar göndermeyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Evraklar incelendikten sonra öğrencilerin Zorunlu Hazırlık Programından muaf olup olmadıkları 21 Ekim 2020 gün sonunda Yüksekokulumuz web sayfasında paylaşılacaktır.

Muaf olan öğrenci bilgileri Yüksekokulumuz tarafından ilgili Fakülte ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilecektir. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra F.Ü. Öğrenci Otomasyon Sisteminde sınıf durumunuz (hazırlık) 0’dan 1’e çekilecektir.

Şartları sağlamadığı için Zorunlu İngilizce Hazırlık Programından muaf olamayan öğrencilerin, yukarıda belirtilen tarih ve saatte İngilizce Yeterlik/Muafiyet Sınavına girmeleri gerekmektedir.