İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI DUYURUSU

2020-2021 AKADEMİK YILI YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI DUYURUSU

1. Güz dönemi İngilizce Hazırlık Programı dersleri çevrimiçi olarak yürütülecek olup, dersler Blackboard Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden yapılacaktır. Blackboard ÖYS platformuna https://ue.firat.edu.tr/ adresinden erişilebilir.
  2. Öğrenci Bilgi Sistemi’nde (OBS) kullandığınız kullanıcı adı ve şifresi ile uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre gibi sorunlarınız için üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile irtibata geçiniz. Blackboard ÖYS’ye ilişkin eğitim videolarına ue.firat.edu.tr adresinde yer alan “Öğrenciler İçin Blackboard Eğitim Videoları” kısmından ulaşabilirsiniz.
  3. İngilizce Hazırlık Programı öğrencilerinin Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) giriş yaptıklarında sınıf durumlarını HAZIRLIK (0) olarak, şubelerini ise PREP 1'den PREP 16'ya veya UOLP-1 olarak görmeleri gerekmektedir. Ayrıca, sistemde harç vb. borcu bulunan öğrenciler şubeye atanamadıkları için bu durumu çözdükten sonra Yabancı Diller Bölümü Bölüm Başkanlığı’na fskurt@firat.edu.tr eposta adresinden ulaşmaları gerekmektedir.
  4. 12 Ekim 2020 tarihi itibariyle yukarıdaki koşulları sağlamalarına rağmen Blackboard ÖYS sistemindeki dersini görüntüleyemeyen öğrenciler aşağıda bilgileri verilen yüksekokulumuz Uzaktan Eğitim Birim Destek Sorumlularına (Hazırlık ve Bölüm dersleri için ulaşılacak kişiler faklıdır) ulaşabilirler. 12 Ekim 2020’ye kadar ders ve öğrenci tanımlamaları devam edecektir. Lütfen bu tarihe kadar bekleyiniz. Tarihle ilgili değişiklik olması halinde yine ydyo.firat.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

İngilizce Hazırlık Birimi için

Öğr. Gör. Cem GÜRBÜZ                     cgurbuz@firat.edu.tr
  Öğr. Gör Fidan Serap KURT               fskurt@firat.edu.tr

Bölümdeki İngilizce Dersleri için

Öğr. Gör. Yasin AKTAŞ                        yaktas@firat.edu.tr

Öğr. Gör. Mustafa Çağrı GÜNDAY      mcgunday@firat.edu.tr

1. İngilizce Hazırlık Programının dersleri henüz başlamamıştır. İlk ders tarihini sizlere ydyo.firat.edu.tr adresinden duyuracağız. Derslerimiz başladığında Blackboard ÖYS platformunda şubelerinize tanımlanacak canlı sınıf aktivitesi içerisinde yapılacaktır.

1. Duyuru sonrası yapılacak ilk derste derslerin nasıl yürütüleceği, içeriği, kullanılacak materyaller ve programın detayları hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Bu derse katılmanız önem arz etmektedir. Ayrıca, programın detayları hakkında duyurudaki ilgili dokümanı buradan (Link) inceleyiniz. For English click here.
  2. Kullanılacak ders kitapları için lütfen bir sonraki duyuruyu kontrol ediniz.