ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMINDAN MUAF OLMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

-Son 3 yıl içerisinde bir Yükseköğretim kurumunda Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyup başarılı olduğunu,

-En az son 3 yıl öğretim dili olarak belirlenen dilin anadil olarak konuşulduğu bir ülkede o ülke vatandaşlarının devam ettiği orta öğretim kurumlarında eğitim görüp eğitimini tamamladığını,

-Son 3 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavlarından en az 70 puan aldığını,

gösteren belgeleriyle Yabancı Diller Yüksekokuluna 16 Eyül 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ibraz etmeleri gerekmektedir. Zorunlu Hazırlık Programından muaf olup olmadıkları 17 Eylül 2019 Salı günü http://ydyo.firat.edu.tr web adresinden ilan edilecektir.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Programından muaf olamayan öğrencilerin ilgili sınav tarih ve saatinde, resmi bir kimlik belgesi ile (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) Yabancı Diller Yüksekokulu 2. katında hazır bulunmaları gerekmektedir.

2019/2020 Eğitim/Öğretim yılı İngilizce Yeterlik/Muafiyet sınavı tarih ve saatleri Yüksekokulumuz web sitesinde ilan edilecektir.