İngilizce Ortak Ders

İngilizce’nin ORTAK DERS Kapsamında Verildiği Bölümler

»       İngilizce dersleri Fırat Üniversitesi’nde ORTAK DERS kapsamında aşağıdaki fakülteler genelindeki tüm bölümler için ortak yapılmaya başlanmıştır.

• MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
  • TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ

»       Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi gibi İngilizce derslerinin ortak verildiği bölümler aşağıdaki tabloda belirtildiği üzere A ve B grubu olacak şekilde düzenlenmiştir.

»       Fakülteniz bünyesinde açılan ortak derslerin tanımlamaları Öğrenci İşleri Otomasyonu’na bu gruplandırma dikkate alınarak yapılmıştır. Ders kayıtlarında her bölüm kendi grubu içerisinde açılan şubelerin birinden ders seçimi yapacaklardır. Örneğin A grubu bölümü öğrencileri A ile tanımlanan, B grubu öğrencileri ise B ile tanımlanan şubelerden ders seçimi yapacaklardır. Ancak; ders çakışması ve diğer zorunlu hallerde öğrenciler danışmanları aracılığı ile diğer gruplardan ders seçimi yapabileceklerdir.

»       Ortak dersler için öğretim elamanı seçimi şimdilik yapılamayacaktır. Öğrencilerimiz kendi gruplarından açılan şubelerden herhangi birini seçebilirler.

ÖNEMLİ UYARI: Bazı derslerin şubelerinde öğrenci sayısı çok yüksek olduğundan bu derslerin şube sayısı arttırılabilmekte veya ders kayıtları devam ettiği müddetçe diğer benzeri sebeplerle tüm ORTAK DERSLER’de şube açma/kapatma durumu olabilmektedir. Bundan dolayı ders kayıtlarında danışman onaylarının bittiği son tarihe kadar ortak derslerde öğrencilerin şubeleri değiştirilmiş olabilir.

Bu nedenle tüm öğrencilerimizin, kullanıcı adı ve şifreleri ile otomasyan (OBS) üzerinden ORTAK DERSLER’den;

(i)  öncelikle hangi şubede kayıtlı olduklarına bakmaları,

(ii) sonra kendi fakültelerinin dekanlık internet sayfası üzerinden yayımlanan Ortak Ders Programı / Ortak Ders Sınıf, Şube ve Öğretim Elamanı Listesi’nden hangi bölümde, derslikte ve saat kaçta derse gireceğine bakıp, ilgili Ortak Ders için OBS üzerinde kayıtlı oldukları şubenin derslerine gitmeleri gerekmektedir.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

·  Yazılım Mühendisliği

·  Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

İNGİLİZCE ORTAK DERS KAYITLARI

Ders kayıtları sırasında İngilizce dersini seçerken;

(i)  YDİ107 İngilizce-I ve YDİ108 İngilizce-II derslerini ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK OKUMAYANLAR seçecektir,

(ii) YDİ109 İleri İngilizce-I ve YDİ110 İleri İngilizce-II derslerini ise sadece ZORUNLU İNGİLİZCE HAZIRLIK OKUYANLAR seçecektir.

NOT: Tüm bölümlerde öğrenciler ya İngilizce ya da İleri İngilizce derslerini alırlar. Üniversitemizde hiçbir bölüm müfredatında YDİ kodlu İngilizce ve İleri İngilizce dersleri birlikte verilmemektedir. Aynı şekilde hiçbir öğrenci İngilizce dersini aldıktan sonra İleri İngilizce dersini de almayacaktır. Kısacası YDİ107 ve YDİ108 dersleri Zorunlu İngilizce Hazırlık okumayanlar için; YDİ109 ve YDİ110 dersleri ise Zorunlu İngilizce Hazırlık okuyanlar içindir.