Genel Bilgi

2011 yılında kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu şu anda Hazırlık Eğitimi'nin verildiği Temel İngilizce Bölümü ve üniversite çapında 1. ve 2. sınıflarda yürütülen yabancı dil derslerinin verildiği Modern Diller Bölümleri'nden oluşmaktadır.

Hazırlık programı, 2013-2014 akademik yılında taşınılan modern binasında multimedya sınıflarında bilgisayar destekli ortamda yürütülmektedir. Programın amacı öğrencilere kayıt oldukları eğitim-öğretimin öngördüğü yabancı dilde okuduklarını ve duyduklarını anlayabilme, kavrayabilme, yazılı ve sözlü olarak kendilerini yeterince ifade edebilme, profesyonel, kültürel ve sosyal hayatta gerekli olan dil iletişimini sağlayabilme yeterliğini kazandırmaktır.

Her geçen sene akademik altyapısını geliştirme yönünde etkin adımlar atan Yüksekokulumuz, en kısa zamanda yabancı dil eğitimi alanında üstün konuma geçmeyi hedeflemektedir.